ГоловнаПолітика

Порошенко затвердив програму "Україна - НАТО" на 2018 рік

Визначено середньострокові цілі до 2020 року.

Порошенко затвердив програму "Україна - НАТО" на 2018 рік
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко затвердив річну національну програму під егідою комісії Україна - НАТО на 2018 рік.

Про це повідомляє прес-служба голови Української держави.

"Річна національна програма (РНП-2018) має забезпечити виконання пріоритетних завдань співробітництва України з Організацією Північноатлантичного договору, а також відповідних рішень, прийнятих під час засідання Комісії Україна - НАТО на рівні голів держав і урядів 9 липня 2016 року у Варшаві (Республіка Польща), інших важливих домовленостей зі стороною НАТО", - йдеться в повідомленні.

Стратегія визначає пріоритетні завдання на 2018 рік і середньострокові цілі, які планується досягти до 2020 року.

Також документ визначає відповідні практичні заходи в рамках реалізації політики євроатлантичної інтеграції України, реформування сектора безпеки і оборони країни відповідно до стандартів і рекомендацій Альянсу.

Програма спрямована на залучення і використання потенціалу та практичної й консультативно-дорадчої допомоги НАТО та держав-членів Альянсу з метою підвищення обороноздатності України в умовах збройної агресії Російської Федерації, а також введення цілеспрямованих і планомірних заходів з підготовки держави до набуття членства в НАТО.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів затвердив програму "Україна - НАТО" на 2018 рік 14 лютого. Програма містить 444 заходи за участю 58 міністерств і відомств, не беручи до уваги місцеві органи влади й інші інститути та організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram