ГоловнаСвіт

У Європі мають намір обладнати дороги і мости для переправлення танків

Країни Балтії побоюються російського вторгнення.

У Європі мають намір обладнати дороги і мости для переправлення танків
Фото: EPA/UPG

Євросоюз має намір полегшити переправлення солдатів і військової техніки між окремими країнами-членами. Ці заходи вживаються на тлі загострення відносин з Росією.

З цією метою планується спростити прикордонні формальності і обладнати дороги, мости і залізні дороги для перевезення танків та іншої важкої техніки. Про це йдеться в плані Єврокомісії, представленому в середу, 28 березня, в Брюсселі, повідомляє Немецкая волна.

Згідно з цим документом, дороги, мости і залізні дороги в ЄС до кінця 2019 року мають піддатися перевірці на придатність для транспортування військової техніки.

У документі наголошується, що зараз багато видів військового обладнання через особливо важку вагу і великі габарити не можуть транспортуватися в ЄС повсюдно. На основі проведеного аналізу буде вирішено, які ділянки транспортної мережі в ЄС потребують термінової реновації. Додаткові кошти на реновацію з 2020 року будуть виділятися з бюджету Євросоюзу.

Відзначається, що з початку конфлікту навколо України країни Балтії відчувають страх перед російським вторгненням. У підготовленій недавно секретній доповіді НАТО констатується, що альянс не зможе досить швидко відреагувати у разі несподіваного нападу Росії на Литву, Латвію або Естонію, і перекидання в Балтію військ і військової техніки з Центральної і Західної Європи займе дуже багато часу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram