ГоловнаСвіт

Чорногорія висилає російського дипломата

Країна вирішила підтримати Британію.

Чорногорія висилає російського дипломата

Влада Чорногорії на знак солідарності з Великобританією вирішила вислати одного російського дипломата. Він повинен покинути територію країни протягом тижня.

Про це йдеться в заяві уряду Чорногорії.

Так чорногорська влада вирішила підтримати Великобританію слідом за США, Канадою, Австралією і цілою низкою європейських держав у справі про отруєння нервово-паралітичним газом російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Варто зазначити, що в жовтні 2016 року в Чорногорії викрили спробу держперевороту, яку організовували громадяни Росії, щоб скинути прозахідний уряд Чорногорії і зірвати її вступ у НАТО.

Нагадаємо, 26 березня близько 20 держав світу синхронно оголосили про висилку російських дипломатів, які займалися розвіддіяльністю. Висилка продовжилася 27-28 березня. Нова Зеландія не змогла знайти, кого б вислати, але підтримала цю акцію. Великобританія, на території якої сталося отруєння російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля, оголосила це демонстрацією єдності Заходу перед лицем російської загрози.

Британія оголосила про висилку 23 дипломатів із Росії ще 14 березня.

Перехожі виявили Сергія Скрипаля та його доньку Юлію на лавці в британському місті Солсбері 4 березня. Влада Великобританії вважає, що вони були отруєні бойовою нервово-паралітичною речовиною класу "Новачок", яку виробляли в Росії (її розробка почалася в СРСР) і що за цим нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram