ГоловнаСвіт

Держдеп назвав Росію "чудовиськом з морських глибин" з довгими щупальцями

"Двері до діалогу з російською владою залишаються відчиненими".

Держдеп назвав Росію "чудовиськом з морських глибин" з довгими щупальцями
Фото: Голос Америки

Представниця Державного департаменту США Хізер Нойєрт назвала Росію з "чудовиськом з морських глибин", що має безліч "щупалець".

Про це вона заявила, відповідаючи на питання про висилку 60 російських дипломатів, повідомляють на сайті Держдепу.

"У Росії довгі руки, у Росії багато щупалець. Ми вважаємо, що вони будуть і надалі проявляти інтерес до наших виборів, а також до виборів багатьох інших країн... Це чудовисько з морських глибин", - сказала Нойєрт.

За її словами, головною умовою для поліпшення відносин з Вашингтоном було б узяття Росією на себе відповідальності у справі про отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля.

"Двері до діалогу з російською владою залишаються відчиненими, але якщо Росія хоче поліпшення відносин, їй насамперед потрібно взяти на себе відповідальність за цю атаку і припинити свою безрозсудну і агресивну діяльність", - підкреслила Нойєрт.

Через кілька годин після заяви Нойєрт у Twitter російського посольства в США з'явилася цитата її слів, проілюстрована антибільшовицьким плакатом часів нацистської Німеччини 1930-х років. На плакаті зображені червоний павук у касці червоноармійця, який "осідлав" земну кулю, і написи: "Більшовизм" і "Велике антибільшовицьке шоу".

Нагадаємо, 4 березня Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені непритомними в місті Солсбері. Прем'єр Британії Тереза Мей назвала "вкрай ймовірною" причетність Росії до отруєння Скрипаля бойовою отруйною речовиною "Новачок".

Російська влада пояснень з приводу "Новачка" так і не дала, але заявила про "український слід" речовини, про те, що "Новачок" виготовляли у Великобританії, США, Чехії та Швеції, а зберігали в країнах Балтії. Також у МЗС РФ заявили, що британська влада "зрежисувала" отруєння Скрипаля.

У Держдепі США назвали пояснення Росії у справі Скрипаля "безглуздими" і "неправдоподібними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram