ГоловнаСвіт

Польща підписала контракт на постачання американських систем ПРО Patriot

Операцію оцінюють у 4,75 млрд доларів.

Польща підписала контракт на постачання американських систем ПРО Patriot
Фото: EPA/UPG

Польща в середу, 28 березня, підписала контракт на постачання американських систем протиракетної оборони Patriot.

Як повідомляє "Польське радіо", перші системи Patriot прибудуть у Польщу 2022 року. Вартість контракту становить 4,750 млрд доларів.

У церемонії підписання угоди у Варшаві взяли участь президент Польщі Анджей Дуда, прем'єр-міністр Матеуш Моравецький і посол США у Варшаві Пол Джонс. Підпис під документом поставив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

"Ця система послужить основою протиракетної оборони Польщі на найближчі десятиліття. Само собою, з роками вона буде оновлюватися. Найголовніше, що початок покладено, що Польща приєднується до елітних держав, у розпорядженні яких є система ПРО Patriot. Це абсолютно нова сторінка польської історії і, перш за все, історії польської армії", - зазначив президент Польщі.

Він підкреслив, що зенітно-ракетні комплекси Patriot з іншими системами польської оборони будуть утворювати "захисний щит проти будь-якої атаки з повітря".

"Це дуже великі кошти, але ми всі дуже добре знаємо, також завдяки нашому історичному досвіду, що безпека не має ціни", - підкреслив Дуда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram