ГоловнаПолітика

Сина заступника міністра освіти відправили під домашній арешт за розбій

Його підозрюють у спробі відібрати в кур'єра Iphone 8+.

Сина заступника міністра освіти відправили під домашній арешт за розбій
Фото: glavpost.com.ua

Сина першого заступника міністра освіти і науки Володимира Ковтунця Михайла відправили під домашній арешт за підозрою в розбої.

Про це повідомив адвокат Олег Матковський, який представляє його інтереси. "Залишили під домашнім арештом на два місяці, до 4 травня", - сказав адвокат агентству "Інтерфакс-Україна" в середу. Захист не має наміру подавати апеляцію, оскільки це рішення суду його влаштовує.

Синові міністра, який навчається в академії СБУ, інкриміновано частину 2 статті 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу. Разом із двома спільниками вони замовили в інтернет-магазині доставку мобільного телефону Iphone 8+. Дочекавшись кур'єра, вони, погрожуючи пістолетом, спробували відібрати телефон, але кур'єр зумів вирватися і втекти разом із товаром. Потерпілий звернувся в поліцію і впізнав Ковтунця як того, хто погрожував йому пістолетом.

Володимир Ковтунець займає посаду першого заступника міністра освіти і науки з 22 липня 2016 року. Був народним депутатом України 2-го скликання. Кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри інформаційних технологій та математики Національної академії управління, експерт проекту "Вибори та політичні процеси" USAID.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram