ГоловнаПолітика

"Самопоміч" підтримала вимоги МВФ з приводу антикорупційного суду

"Довіри до української влади в цьому питанні немає".

"Самопоміч" підтримала вимоги МВФ з приводу антикорупційного суду
Фото: Макс Требухов

Партія "Самопоміч" підтримує вимоги МВФ, який хоче, щоб склад нового антикорупційного суду в Україні вибирали за участю міжнародних експертів.

Про це повідомляє телеканал 24.

Позицію партії у Вашингтоні виклав її лідер Андрій Садовий.

"МВФ виставив справедливу вимогу українському керівництву - суддів нового антикорупційного суду повинні вибирати за участю незалежних міжнародних експертів. Той варіант закону, який вніс до парламенту пан президент, вже є спробою уникнути цього, щоб протягнути вигідних і контрольованих суддів. "Самопоміч" підтримала законопроект у першому читанні, але ми будемо наполягати на внесенні відповідних поправок. Це історичний момент. Якщо закон буде правильним - це реальна загроза тим, хто грабує нашу країну. Якщо протягнуть вигідний владі варіант - то новий суд своїми рішеннями просто видаватиме індульгенції великим корупціонерам, зате показово садитиме дрібних злодюжок", - сказав Садовий на зустрічі з головою місії МВФ Роном ван Рооденом.

Лідер "Самопомочі" також відреагував на зауваження президента Петра Порошенка з приводу того, що вплив міжнародних експертів на вибір суддів суперечить Конституції України.

"Якщо припікає, то вони починають згадувати і Конституцію, і Біблію, і все, що в голову приходить. Ніхто не забирає в української влади її повноважень. Але треба зробити все, щоб принаймні в цьому новому суді були незалежні судді. На жаль, для цього потрібно залучати міжнародну підтримку. Відповідні експерти повинні відсіяти на рівні відбору залежних і корумпованих кандидатів. Довіри до української влади в цьому питанні немає", - сказав Садовий.

Нагадаємо, Порошенко в інтерв'ю британському виданню Financial Times висловився за якнайшвидше ухвалення закону про Антикорупційний суд, але зажадав, щоб його створення відповідало Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram