ГоловнаПолітика

Федеріка Могеріні зустрінеться з Порошенком, Гройсманом та іншими представниками влади та уряду

Голова європейської дипломатії також виступить перед студентами і представниками громадських організацій.

Федеріка Могеріні зустрінеться з Порошенком, Гройсманом та іншими представниками влади та уряду
Фото: EPA/UPG

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і з питань політики безпеки, віце-президент Європейської Комісії Федеріка Могеріні відвідає Україну з робочим візитом 11-12 березня.

Про це повідомляє представництво ЄС в Україні в Фейсбуці.

Федеріка Могеріні проведе низку зустрічей з представниками української влади й уряду. Зокрема, вона зустрінеться з президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним і міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишем.

"Візит відбуватиметься у важливий момент впровадження визначальних реформ у рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і вкотре підтвердить тривалу і рішучу підтримку українського народу та його прагнення до розвитку сильної України", - йдеться в повідомленні.

Відзначають також, що візит Федеріки Могеріні також буде відбуватися за кілька днів до четвертої річниці незаконної анексії Криму і Севастополя Росією, яку не визнає Європейський Союз.

Федеріка Могеріні також зустрінеться з Ертугрулом Апаканом (головою спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні), Мартіном Сайдіком (спеціальним представником ОБСЄ в складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на сході України), Аланом Ешліманном (головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні) для обговорення поточної ситуації і питання виконання Мінських угод.

Високий представник ЄС виступить і перед студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка та зустрінеться з представниками громадських організацій і співробітниками Консультаційної місії ЄС (EUAM) та Представництва ЄС в Україні.

Нагадаємо, Угода про асоціацію України з ЄС набула чинності 1 вересня минулого року. Вітаючи українців з цією подією, Федеріка Могеріні заявила, що наша країна може розраховувати на співпрацю і підтримку ЄС на довгі роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram