ГоловнаПолітика

ГПУ звинуватила суддів Печерського райсуду в саботажі розгляду справи Курченка

Єнін допускає, що за ці дії судді будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

ГПУ звинуватила суддів Печерського райсуду в саботажі розгляду справи Курченка
Фото: metalist.ua

Генеральна прокуратура звинувачує суддів Печерського районного суду Києва у саботажі розгляду клопотання про заочне засудження бізнесмена Сергія Курченка і допускає залучення їх до кримінальної відповідальності за ці дії.

Про це заступник генпрокурора Євген Єнін сказав в інтерв'ю "5 каналу".

"Ми зіткнулися з відвертим саботажем українських судів, оскільки перше клопотання про застосування заочної процедури щодо Сергія Курченка було подано прокуратурою рівно рік тому", - зазначив він.

За словами заступника генпрокурора, судді Печерського суду з надуманих причин постійно переносять засідання і затягують розгляд справи.

Єнін допускає, що за ці дії судді будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

"Хочу зазначити, що ми зараз дуже уважно аналізуємо дії і процесуальні рішення кожного із зазначених суддів, і не можу виключати, що правоохоронними органами України буде відкрито кримінальне провадження за ст. 256 Кримінального кодексу, яка передбачає кримінальну відповідальність за сприяння злочинним організаціям", - заявив він.

Заступник генпрокурора зазначив, що генпрокуратура має намір в поточному році почати заочний процес над Курченком.

Курченко, на думку слідства, є керівником злочинної організації, яка впродовж 2010-початку 2014 року зробила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі зрідженим газом. Курченко купував скраплений газ, що належить державі, на загальну суму 2,2 млрд грн на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими за ринкові, нібито для потреб населення. Фактично скраплений газ в подальшому реалізовувався за ринковими цінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram