ГоловнаПолітика

В Одесі впіймали колишнього бойовика "ДНР"

СБУ стверджує, що чоловіка завербувала ФСБ.

В Одесі впіймали колишнього бойовика "ДНР"
Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Одесі колишнього бойовика "ДНР". За даними спецслужби, він прибув у регіон для виконання завдань ФСБ Росії.

Житель Одеської області в червні 2014 року у складі групи з двадцяти найманців пройшов навчання на одному з військових полігонів Ростовської області РФ. Після цього чоловіка зарахували до складу одного з незаконних збройних формувань "ДНР". У липні 2014 року він перебував на передових позиціях бойовиків у Шахтарському районі Донецької області і брав безпосередню участь у збройному протистоянні силам антитерористичної операції, повідомляють на

сайті СБУ.

Згодом чоловіка на території Росії завербувала ФСБ. Від кураторів він отримав завдання повернутися в Одеську область і збирати розвідувальні відомості про ситуацію в регіоні, зокрема в прилеглих до Придністров'я районах. Він також мав "відпрацювати" нелегальні канали проникнення в Україну з Придністров'я.

СБУ отримала оперативну інформацію про прибуття колишнього бойовика в Одесу з Криму і затримала його.

Бойовику оголошено про підозру за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації) й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram