ГоловнаПолітика

До порядку денного Палати представників США внесено законопроект про допомогу Україні у сфері кібербезпеки

Голосування може відбутися вже в понеділок.

До порядку денного Палати представників США внесено законопроект про допомогу Україні у сфері кібербезпеки
Фото: kestan.com

Американський конгресмен Брендан Бойл повідомив, що до порядку денного Палати представників США внесено законопроект щодо зміцнення співробітництва між Україною та США у сфері кібербезпеки.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Добре, що керівництво Республіканської партії в Палаті представників погодилося внести до порядку денного голосування щодо мого законопроекту, який має підтримку в обох партіях і допоможе Україні захистити свою кібербезпеку від російської агресії", - написав Бойл у Твіттер в понеділок.

Відзначається, що конгресмен вніс законопроект про співпрацю з Україною у сфері кібербезпеки у 2017 році.

"Цей законопроект, зміцнить співпрацю у кіберсфері з нашим близьким союзником Україною, яка була метою кібератак Росії", - прокоментував він.

Конгресмен висловив сподівання, що голосування в Палаті представників може відбутися вже в понеділок.

Законопроект визначає, що політикою США є надання допомоги уряду України у вдосконаленні власної стратегії кібербезпеки, зокрема на таких напрямках, як встановлення найсучасніших оновлень безпеки на комп'ютери органів державної влади; зменшення залежності України від російських технологій; сприяння розширенню участі України в програмах обміну інформацією, пов'язаною з проблематикою кібербезпеки і міжнародними зусиллями з протидії кіберзагрозам, а також розвитку Україною своїх можливостей у сфері кібербезпеки.

В документі підтверджується прихильність США до Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештського меморандуму про гарантії безпеки, підтримки співробітництва України з Організацією Північноатлантичного договору (НАТО). Для набуття чинності законопроект повинен бути затверджений Палатою представників, Сенатом і підписаний президентом США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram