ГоловнаПолітика

Начальнику університету Повітряних сил ім. Кожедуба скасували арешт

Раніше Алімпієв відмовився виходити під заставу.

Начальнику університету Повітряних сил ім. Кожедуба скасували арешт
Андрей Алимпиев с дочерью
Фото: facebook.com/groups/AlimpievAndrey

Апеляційний суд Харківської області скасував рішення слідчого судді про арешт підозрюваного в розтраті начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені І. Кожедуба Андрія Алімпієва.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"За результатами розгляду апеляційних скарг Андрія Алімпієва і його захисника колегія суддів постановила: рішення слідчого судді Дзержинського районного суду міста Харкова від 15 січня 2018 року про задоволення клопотання слідчого і про продовження, в межах строків досудового розслідування, запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою Алімпієва А. скасувати", - йдеться в повідомленні.

Суд частково задовольнив апеляційну скаргу захисника.

"Застосувати до підозрюваного Алімпієва А.М. запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн грн з урахуванням внесеної раніше суми застави в межах терміну досудового розслідування. Покласти на підозрюваного додаткові обов'язки, передбачені п.п.1, 2, 3, 4, 8 ч.5 ст.194 КПК України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в листопаді минулого року генерал-майора Алімпієва і його заступника затримали за підозрою в розтраті 2,4 мільйона гривень під час закупівлі палива. Представники прокуратури вимагали призначити заставу в розмірі 3,2 мільйона гривень, однак суд зменшив її більш ніж удвічі.

Голова ХНУПС заявив, що готовий провести два місяці в СІЗО, оскільки грошей на заставу він не має і залишився під вартою. Суд продовжив йому запобіжний захід ще на 30 днів. Заступника Алімпієва - Ігоря Нікіфорова - суд заарештував під заставу 1 млн гривень до 16 січня.

19 січня група підтримки Алімпієва повідомила, що зібрала гроші на заставу і внесла її, "що дозволило Андрію Миколайовичу вийти з ув'язнення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram