ГоловнаПолітика

Кличко передав меру Лісабона символічні ключі від Євробачення

"Дуже сподіваюся, що через рік Лісабон поверне ключі від Євробачення знову Києву".

Кличко передав меру Лісабона символічні ключі від Євробачення
Фото: kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко передав символічні ключі від Євробачення меру Лісабона Фернандо Медіні. Цієї весни саме португальська столиця прийматиме пісенний конкурс, повідомляє сайт мера Києва.

"Коли у 2016 році Джамала перемогла на Євробаченні, я буквально стрибав від радості. І ми всі були їй вдячні. Адже світ знову почув про Україну, оцінив її талант, музику і душу! Ми раділи нагоді вчергове представити світу наше гарне місто. Адже Київ вже вдруге приймав Євробачення”, - зазначив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що і організатори, і всі учасники та гості залишилися задоволеними і високо оцінили проведення Євробачення в Києві. “Тож з високо піднятою головою ми сьогодні передаємо ключі від конкурсу Лісабону. Завдяки Сальвадору Собралу і його душевній джазовій баладі минулого року Португалія вперше перемогла в конкурсі Євробачення. Ми передаємо Лісабону естафету! І саме з цієї хвилини розпочинається відлік часу до старту пісенного конкурсу, який цього року відбудеться в столиці Португалії”, - сказав Кличко.

Київський міський голова підкреслив, що музику люблять всі і вона єднає світ, робить його добрішим, дарує людям настрій. І саме завдяки Євробаченню люди в усьому світі мають можливість - через музику - дізнатися про культуру, характер, вподобання людей в багатьох країнах.

“Ми вітаємо Лісабон і чекаємо на чудове музичне свято цієї весни! І, скажу чесно, дуже сподіваюся, що через рік Лісабон поверне ключі від Євробачення знову Києву!” – пожартував Віталій Кличко.

Також в Лісабоні, який є містом-побратимом Києва, відбулася зустріч Кличка з мером португальської столиці Фернандо Медіною. Мер Києва, зокрема, побажав колезі успіхів у проведенні Євробачення-2018. «Адже конкурс Євробачення - це не тільки чудове свято, а й величезна відповідальність та великі організаційні зусилля», - сказав Віталій Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram