ГоловнаПолітика

У заступника мера Вишгорода знайшли наркотики

Обшуки проводили у справі про розтрату бюджетних коштів.

Служба безпеки України знайшла наркотики в заступника мера Вишгорода Київської області.

Оперативники спецслужби встановили, що чиновник спільно зі службовцями міської ради причетний до незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними на виконання ремонтних робіт у житлових будинках районного центру.

Правоохоронці задокументували, що в акти прийому виконаних робіт у 2016-2017 роках чиновники вносили завищені дані про обсяги та вартість проведених ремонтів. Частина виділених з бюджету коштів перераховувалася на рахунки фіктивних підприємств і присвоювалася зловмисниками.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, співробітники СБ України спільно з прокуратурою та Нацполіцією провели санкціоновані обшуки за місцем проживання і в офісах фігурантів справи. Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію й електронні носії інформації, які підтверджують факт незаконного заволодіння державними коштами. Зараз експерти встановлюють розмір збитку, заподіяного міському бюджету.

"У приватній столичній і орендованій у Вишгороді заступником міського голови квартирах оперативники спецслужби вилучили кокаїн, амфетамін і марихуану, раніше були задокументовані спроби реалізації посадовою особою наркотиків", - повідомляють на сайті спецслужби.

Чиновнику оголошено про підозру за ч. 1 ст. 307 і ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України.

У мера Вишгорода три заступники - Трохим Іванов, Олексій Рачинський і Ігор Свистун.

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року мера Вишгорода Олексія Момота затримали за підозрою в отриманні хабара. За даними прокуратури, він разом зі спільниками вимагав від представника будівельної фірми 1 млн євро.

17 квітня того самого року Печерський райсуд Києва заарештував Момота на два місяці з можливістю внесення 5 млн гривень застави. Але вже наступного дня голова Вишгородської РДА Олександр Горган (зараз - голова Київської ОДА) повідомив, що заставу за Момота було внесено. За його словами, понад 2 млн грн внесла дружина народного депутата з депутатської групи "Воля народу" Ярослава Москаленка, більш ніж 1 млн - позафракційний депутат Юрій Дерев'янко, 1 млн грн вніс Сергій Костирко (трест "ПівденАтомЕнергоБуд"), 15 тис. грн - "небайдужі жителі Вишгорода".

Через кілька місяців Момот через суд домігся поновлення на посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram