ГоловнаПолітика

У Миколаєві пройшло віче на підтримку скинутого мера

Близько 700 осіб вимагали розпустити міськраду.

У Миколаєві пройшло віче на підтримку скинутого мера
Фото: novosti-n.org

У неділю на Соборній площі у Миколаєві близько 700 містян прийшли на "народне віче", анонсоване відправленим міськрадою у відставку мером Олександром Сєнкевичем.

На площі встановили сцену із зображенням відставного мера і хештегом "Сєнкевич поруч", з боків - два намети, де роздавали бланки зі зверненням до Верховної Ради про розпуск Миколаївської міської ради, повідомляють "Новости N".

Перед людьми виступив сам Сєнкевич. Події четверга, коли 42 депутати Миколаївської міськради одноголосно оголосили йому імпічмент, він назвав "зґвалтуванням місцевого самоврядування", а депутатів, які проголосували "зрадниками".

Сєнкевича, обраного від "Самопомочі", приїхали підтримати кілька народних депутатів. Перед містянами виступили нардепи від цієї партії Єгор Соболєв, Ірина Сисоєнко, Роман Семенуха і екс-нардеп Єгор Фірсов.

Сєнкевич повідомив, що в понеділок подасть позов до суду, де буде відстоювати свою думку, що з посади міського голови, його зняли незаконно.

Нагадаємо, позачергова сесія Миколаївської міської ради 5 жовтня визнала незадовільною роботу мера Олександра Сєнкевича і достроково припинила його повноваження. Раніше голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко закликав мера скласти повноваження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram