ГоловнаПолітика

Порошенко вніс правку про виведення російських військ у законопроект про продовження особливого статусу

У документі прописали те, що і так уже є в законодавстві.

Порошенко вніс правку про виведення російських військ у законопроект про продовження особливого статусу
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вніс повторно до Верховної Ради законопроект про продовження особливого порядку самоврядування для окремих районів Донецької та Луганської областей.

У новому варіанті документа окремо прописується, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей набуває чинності винятково після виконання всіх умов, викладених у статті 10 відповідного закону, "зокрема в частині, що стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України".

Необхідність відкликання, доопрацювання і перевнесення законопроекту зумовлена тим, що профільний комітет на засіданні в четвер відправив документ президенту на доопрацювання.

Нагадаємо, Україна прийняла закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей восени 2014 року, але внесла в нього зміни навесні 2015 року, які так і не дозволили йому почати діяти, - законом передбачено, що положення про особливий статус набудуть чинності після проведення в ОРДЛО демократичних виборів і виведення найманців. При цьому термін дії закону обмежений трьома роками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram