ГоловнаПолітика

Рада ЄС продовжила санкції проти Росії до березня 2018 року

Обмежувальні заходи застосовуються до 149 осіб і 38 суб'єктів. 

Рада ЄС продовжила санкції проти Росії до березня 2018 року
Фото: kp.ua

Рада Європейського Союзу продовжила  санкції проти 149 фізичних та 38 юридичних осіб, причетних до дій, що порушують територіальну цілісність України, до 15 березня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

"14 вересня 2017 року рада продовжила обмежувальні заходи стосовно дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України ще на шість місяців, до 15 березня 2018 року. Ці заходи складаються із заморожування активів і заборон на поїздки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що список був переглянутий, і Рада ЄС видалила зі списку чотирьох померлих осіб, на котрих поширювалися обмеження. Також після злиття трьох юросіб ці об'єкти були вилучені зі списку, і об'єднані в один об'єкт.

Тепер обмежувальні заходи застосовуються до 149 осіб і 38 суб'єктів.

Правові акти будуть доступні в Офіційному журналі ЄС від 15 вересня.

Нагадаємо, в березні Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти 150 фізичних та 37 юридичних осіб, причетних до дій, які порушують територіальну цілісність України, до 15 вересня.

У серпні Євросоюз додав до списку санкцій ще три фізичні й три юридичні особи. Зазначені фіз- і юрособи потрапили до списку санкцій після скандалу з постачанням до анексованого Криму газових турбін,  які спочатку були продані компанією Siemens для використання на території Росії.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram