ГоловнаПолітика

Порошенко доручив Южаніній розробити законопроект про Службу фінансових розслідувань (оновлено)

Вона намагалася саботувати ліквідацію податкової міліції.

Порошенко доручив Южаніній розробити законопроект про Службу фінансових розслідувань (оновлено)
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вдруге за тиждень заявив про термінову необхідність створити Службу фінансових розслідувань.

"Не може десяток правоохоронних органів по черзі стукати в двері. Навіть не стукати, а виламувати двері бізнесу. Саме тому теза про створення Служби фінансових розслідувань абсолютно назріла", - сказав він, виступаючи на зустрічі з представниками вітчизняного і іноземного бізнесу.

Порошенко наголосив, що розгляд і прийняття закону про Службу фінансових розслідувань має відбутися якомога швидше. "Ми рішуче налаштовані на те, щоб сконцентрувати взаємодію правоохоронних органів і бізнесу", - зауважив президент.

Оновлення. Президент інвестиційної групи "Універ" Тарас Козак, який був присутній на зустрічі з Порошенком, у своєму фейсбуці написав, що Президент говорив про новий законопроект, а не про той, що був розроблений Міністерством фінансів.

Доручення готувати законопроект було зроблено голові парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніні Южаніній і податковому комітету Ради. Законопроект має бути ухвалений до кінця поточного року, а запустити службу планують з другого кварталу 2018 року, одночасно скасувавши право інших силовиків перевіряти бізнес.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Верховна Рада внесла низку змін до Податкового кодексу. В одному з них депутати помилилися, і замість того, щоб дочекатися нового закону про створення Служби фінансових розслідувань, ліквідували податкову міліцію з 1 січня 2017 року.

Міністерство фінансів відразу заявило, що потрібно скористатися цією ситуацією і ухвалити закон про фінансову поліцію. Податковий комітет Ради на чолі з Южаніною усупереч позиції міністра запропонував поправку про відновлення податкової міліції. 23 лютого парламент відхилив її.

Кабінет Міністрів 22 березня затвердив законопроект про Службу фінансових розслідувань, яка повинна замінити податкову міліцію. Але відтоді законопроект далі не просунувся.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram