ГоловнаПолітика

Генштаб визначив ключові законопроекти, що стосуються військовослужбовців

"Ми відпрацьовуємо, надаємо матеріали, далі справа не за нами".

Генштаб визначив ключові законопроекти, що стосуються військовослужбовців
Андрей Фомин
Фото: Макс Требухов

Генеральний штаб Збройних сил України визначив для Верховної Ради низку ключових законопроектів, які вже зареєстровані, і сподівається на їх швидке ухвалення.

Про це під час круглого столу, який пройшов у рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна і Реанімаційного пакета реформ, сказав представник Генштабу Андрій Фомін.

Зокрема, він назвав законопроект №5027 "Про внесення змін до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей".

"Виникла ситуація, коли є військовослужбовці офіцерського складу, які отримують компенсацію за піднайм, і є військовослужбовці рядового і старшинського складу, які отримати її, на жаль, не можуть. Тому пропонується внести зміни до законодавства і передбачити, щоб у разі незабезпечення цієї категорії військовослужбовців можливістю розміщення в казармах або сімейних гуртожитках була можливість отримати компенсацію за піднайм", - пояснив Фомін.

Також він назвав законопроект №6473 "Про внесення змін до Законів України щодо уточнення питань військової служби за контрактом".

"Є низка законопроектів, які стосуються гендерної рівності, тобто очікується зміна умов служби в частині, що стосується військовослужбовців-жінок. Є питання, що стосуються виплати одноразової грошової допомоги. Є законопроекти, які стосуються поліпшення проходження військової служби в частині питання виключення зі списків військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини, їх кількість значна", - сказав він.

Фомін підкреслив, що Генеральний штаб робить усе від нього залежне для проходження цих законопроектів у парламенті. "Ми відпрацьовуємо, надаємо матеріали, далі справа не за нами", - сказав військовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram