ГоловнаПолітика

Підозрюваного в розкраданні 40 млн екс-керівника "Укрхімтрансаміаку" відпустили під домашній арешт

САП вимагала заставу 13,6 млн гривень.

Підозрюваного в розкраданні 40 млн екс-керівника "Укрхімтрансаміаку" відпустили під домашній арешт
Фото: runews.su

Солом'янський райсуд Києва 9 вересня обрав запобіжний захід затриманим у справі про заволодіння і легалізацію більш ніж 40 млн грн державного підприємства "Укрхімтрансаміак".

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, до колишнього виконувача обов'язків директора "Укрхімтрансаміаку" застосовано цілодобовий домашній арешт; співучасника - керівника приватного підприємства - утримання під вартою з альтернативою внесення застави 1,5 млн грн; до іншого співучасника - керівника приватного підприємства - взяття під варту з альтернативою внесення застави 1 млн грн.

Прокурори САП готують апеляційну скаргу на ці рішення.

Детективи НАБУ і прокурори САП клопотали про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в розмірі 13,6 млн грн кожному.

Нагадаємо, 8 вересня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали трьох осіб за підозрою в заволодінні і легалізації понад 40 млн грн коштів державного підприємства "Укрхімтрансаміак".

Цього ж дня їм повідомили про підозру. Зокрема, колишнього виконувача обов'язків директора "Укрхімтрансаміаку" підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), двох керівників приватних підприємств, задіяних, за даними детективів, у схемі заволодіння коштами ДП і їх подальшої легалізації, підозрюють у злочині, передбаченому ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

За версією слідства, упродовж 2014 року вони вступили в злочинну змову з метою заволодіння коштами, які призначалися для виконання робіт з технічного переоснащення локальних систем оповіщення населення, що проживає в 2,5-кілометровій зоні від осі української ділянки магістрального аміакопроводу "Тольятті-Одеса".

Як з'ясувало слідство, основну частину коштів було оплачено на умовах передоплати на рахунки підконтрольних підприємств, а потім використано підозрюваними для власних потреб. Зараз тривають обшуки в адміністративній будівлі ДП "Укрхімтрансаміак", офісних приміщеннях приватних підприємств, помешканнях підозрюваних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram