ГоловнаПолітика

Саакашвілі побоюється звинувачення в підготовці держперевороту в Грузії

Грузинська влада нібито обіцяли Петру Порошенку нову справу до 10 вересня.

Саакашвілі побоюється звинувачення в підготовці держперевороту в Грузії

Позбавлений українського громадянства екс-глава Михайло Саакашвілі заявив, що грузинська влада "в повній координації з баригами в Україні" готує йому нове звинувачення - підготовку держперевороту в Грузії.

"Вони обіцяли Порошенку, що висунуть звинувачення до 10 вересня. Справа в тому, що звинувачення в розтраті держкоштів у вигляді закупівлі похоронних вінків і прийому іноземних делегацій за українським КПК не тягнуть на арешт з метою екстрадиції, а Порошенку і ГПУ України за його дорученням потрібні юридичні підстави для мого затримання після перетину кордону", - написав Саакашвілі у фейсбуці.

Нагааємо, Саакашвілі заявив, що повернеться в Україну 10 вересня. "Я приїду 10 вересня з Польщі через пункт пропуску "Краковець", - сказав він 16 серпня.

Напередодні, 25 серпня, генерального директора телекомпанії "Руставі-2" Ніка Гварамію викликали на допит до Служби державної безпеки (СДБ), повідомляє "Новини-Грузія". Його збираються допитати у справі, яку було розпочато після поширення в інтернеті аудіозаписів розмови Гварамії із Саакашвілі, а також колишнім секретарем Радбезу Грузії, а нині депутатом парламенту від партії "Європейська Грузія" Гігою Бокерією.

Записи були опубліковані 2015 року, "мовилося в них про планування силового розвитку подій навколо "Руставі-2 ", яка є об'єктом судового розгляду", пише агентство. Після появи записів було порушено справу за статтею "змова чи заколот з метою насильницької зміни конституційного ладу Грузії".

Бокерія також був викликаний на допит до СДБ. Своєю чергою депутат звинуватив СДБ у виконанні політичного замовлення засновника правлячої партії "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram