ГоловнаПолітика

Суд продовжив запобіжний захід Насірову до 21 жовтня

Адвокати продовжують ознайомлюватися з матеріалами справи.

Суд продовжив запобіжний захід Насірову до 21 жовтня
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський районний суд Києва продовжив запобіжний захід екс-голові Державної фіскальної служби Роману Насірову до 21 жовтня.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Зазначається, що суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. До 21 жовтня Насіров повинен носити електронний браслет, не залишати місце свого проживання, а також здати всі паспорти. Саме про це клопотали прокурори. Адвокати доводили безпідставність продовження запобіжного заходу, оскільки досудове розслідування вже завершено, отже, Насіров не зможе ні впливати на свідків, ні спотворювати докази, ні сховатися від слідства.

Адвокати заявили, що будуть ознайомлюватися з матеріалами справи, оскільки вони не достатньо вивчили всі томи справи.

"Якщо їм буде достатньо цих двох місяців, то суд почне розглядати справу по суті. Якщо ні, то доведеться клопотати прокурорам, щоб знову продовжити запобіжний захід", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Насірову закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам нардепа Олександра Онищенка та завдання збитків державі на 2 млрд гривень (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання владою). З 3 березня Насіров був відсторонений від посади голови ДФС.

Період з 7 по 16 березня Насіров провів за ґратами, поки його дружина не внесла заставу у розмірі 100 млн гривень. 27 квітня суд продовжив запобіжний захід для Насірова на два місяці. Він повинен і далі носити електронний браслет і не виїжджати за межі міста.

26 червня Солом'янський райсуд Києва продовжив запобіжний захід для голови ДФС до 25 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram