ГоловнаПолітика

Турчинов обговорив військові навчання "Запад-2017" з міністром оборони Естонії

"Питання незалежності України - це питання безпеки Європи", - зазначив Юрі Луйк.

Турчинов обговорив військові навчання "Запад-2017" з міністром оборони Естонії
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов провів зустріч з міністром оборони Естонії Юрі Луйком.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

Співрозмовники обговорили питання поглиблення двосторонньої співпраці у військово-технічній сфері. Крім того, велику увагу сторони приділили обговоренню стратегічних командно-штабних навчань "Запад-2017".

За словами Турчинова, на тлі складної економічної ситуації в РФ проведення таких масштабних навчань "не може бути тільки звичайним заходом бойової підготовки".

"Мова йде про демонстрацію рішучості російського військово-політичного керівництва жорстко реагувати на будь-які спроби світового співтовариства відповідати силовим способом на їхні чергові військові авантюри", - заявив секретар РНБО.

Він також додав, що не виключає нових спроб військового втручання Росії у справи України, Білорусі, країн Південного Кавказу і Центральної Азії.

Зі свого боку, Луйк підкреслив, що Естонія "завжди підтримувала територіальну цілісність України і наполягає на подальшому посиленні санкцій проти країни-агресора".

"Питання незалежності України для нас надзвичайно важливе. Це питання безпеки Європи", - сказав він.

Нагадаємо, стратегічні навчання "Запад-2017" пройдуть з 14 по 20 вересня цього року одночасно на декількох полігонах Росії та Білорусі. Анонсуючи маневри, міністр оборони РФ Сергій Шойгу назвав їх "головним заходом спільної підготовки російських і білоруських збройних сил у 2017 році".

Під час недавнього візиту до Києва президент Білорусі Олександр Лукашенко гарантував, що територія його країни не буде використовуватися для вторгнення в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram