ГоловнаПолітика

Голові фракції "Наш Край" в Київоблраді висунуто підозру на 39 млн грн

Справа стосується виведення землі з держвласності.

Голові фракції "Наш Край" в Київоблраді висунуто підозру на 39 млн грн

Прокуратура Київської області 4 серпня повідомила про підозру депутату Київської обласної ради, керівнику фракції "Наш край" Ярославу Добрянському у завданні державі збитків на 39 млн грн.

"Підозрюваний, перебуваючи на посаді голови Києво-Святошинської РДА, діючи всупереч інтересам служби, підписав 21 розпорядження про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 12 га у власність громадянам для ведення індивідуального садівництва. Виведення зазначених земель з державної власності відбулося з порушенням законодавства, оскільки вони належать до земель лісового фонду і є в користуванні Боярського лісництва відокремленого підрозділу НУБіП України "Боярська лісова дослідна станція". Тільки Кабінет Міністрів України має право розпоряджатися зазначеною категорією земель. Ринкова вартість незаконно виведених 12 га земель становить 39 млн гривень", - повідомляє прокуратура Київської області.

Добрянському інкримінована ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Йому загрожує від 3 до 6 років ув'язнення зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram