ГоловнаПолітика

ЄНП проголосувала за відставку голови ПАРЄ Аграмунта

38 з 66 депутатів проголосували "за" недовіру. 

ЄНП проголосувала за відставку голови ПАРЄ Аграмунта
Фото: ПАСЕ

Група Європейської народної партії в Парламентській асамблеї Ради Європи проголосувала за недовіру президенту ПАРЄ Педро Аграмунту, повідомила член української делегації в асамблеї Ірина Геращенко у фейсбуці.

"Щойно група ЄНП у ПАРЄ проголосувала за недовіру президенту Аграмунту. 38 проголосувало "за" недовіру, 28 з 66 членів групи підтримали Аграмунта, два бюлетені визнано недійсними. Група звернеться до Аграмунта з проханням негайно подати у відставку. І тепер голосувати за відставку будуть у залі", - повідомила вона.

Раніше було досягнуто політичної домовленості про те, що долю президентства Аграмунта визначить група Європейської народної партії  в ПАРЄ під час чергової зустрічі асамблеї, яка розпочнеться 26 червня.

Як пише видання "Європейська правда", перед голосуванням Аграмунт заявив, що не має наміру виконувати політичну домовленість і не буде йти у відставку. Найближчим часом має розпочатися пленарне засідання асамблеї.

Нагадаємо, що у квітні після поїздки Аграмунта в Сирію разом з делегацією російських парламентаріїв було досягнуто домовленості про відставку президента ПАРЄ. Однак цієї домовленості не було дотримано. Голова асамблеї не оголосив про дату своєї відставки, а лише висловив готовність піти з посади, а 29 травня приїхав до Праги для головування на засіданні Бюро ПАРЄ. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram