ГоловнаПолітика

Порошенко не обговорював законопроект про скасування АТО під час візиту у США

"Ні цей, ні інші законопроекти не обговорювалися", - стверджує Ірина Геращенко.

Порошенко не обговорював законопроект про скасування АТО під час візиту у США
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко не обговорював під час візиту у США законопроект про реінтеграцію Донбасу, який, зокрема, повинен скасувати режим антитерористичної операції.

"Чи обговорювався на зустрічах законопроект про реінтеграцію Донбасу? Ні. Ні цей, ні інші законопроекти не обговорювалися. Але тема врегулювання інспірованого РФ конфлікту на Донбасі була однією з провідних. І в цьому контексті було обговорено широке коло питань врегулювання конфлікту і повернення миру на Донбас", - написала у фейсбуці перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Геращенко входить до складу української делегації, яка відвідала США.

Нагадаємо, Порошенко повідомив, що обговорював з представниками американської адміністрації активніше залучення США до врегулювання ситуацій на Донбасі. При цьому він висловився проти зміни форматів переговорних процесів.

Влада України розробляє закон про деокупацію Донбасу, який скасує режим антитерористичної операції. Тексту законопроекту поки що немає, проте, за словами представників влади, документ визнає непідконтрольні території окупованими і вводить новий правовий режим захисту країни від гібридної війни з РФ.

Порошенко говорив, що законопроект не порушуватиме мінські угоди.

Представник Росії в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов заявив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу є спробою зруйнувати мінські угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram