ГоловнаПолітика

Найближчим часом Україну відвідають представники адміністрації США, - Порошенко

Будуть підписані оборонні угоди, в тому числі про постачання американського озброєння.

Представники Адміністрації президента США Дональда Трампа відвідають Україну для підписання оборонних угод, в тому числі про постачання американського озброєння і співпрацю у військово-технічній сфері, протягом наступних двох-трьох місяців.

Про це Президент Петро Порошенко заявив журналістам у Вашингтоні під час брифінгу за результатами візиту в США.

"Ми найближчим часом протягом 2-3 місяців чекаємо візиту високопоставлених осіб США, під час яких будуть укладені угоди, в першу чергу те, що мене цікавить, це з оборонної співпраці, постачання американського озброєння, співпраці у військово-технічній сфері", - сказав Порошенко.

Серед можливих гостей - держсекретар США Рекс Тіллерсон, уточнив президент.

"Хочу подякувати президенту Трампу за дуже потужну підтримку нашої держави, подякувати віце-президенту Пенсу, подякувати держсекретарю Тіллерсону, якого ми чекаємо найближчим часом в Україні в Києві, також запланована ціла низка кроків щодо посилення нашої співпраці, подякувати міністру енергетики, міністру торгівлі і всім, хто брав участь в організації зазначеного візиту", - зазначив Порошенко.

Також голова української держави повідомив, що в рамках візиту представників Адміністрації Президента США буде обговорюватися співпраця в економічній і енергетичній сфері. Також Україна сподівається на розширення співпраці з Американським експортно-імпортним банком і Корпорацією приватних зарубіжних інвестицій (OPIC) для підтримки американських інвесторів в Україні.

Нагадаємо, під час візиту в США Порошенко зустрівся з президентом США Дональдом Трампом, віце-президентом Майком Пенсом, держсекретарем Рексом Тіллерсоном, міністром оборони США Джеймсом Меттісом і іншими офіційними особами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram