ГоловнаПолітика

ВРП звільнила суддю Верховного Суду Самсіна в порядку люстрації

Самсін обіймав посаду голови ВККС за часів правління президента Віктора Януковича.

ВРП звільнила суддю Верховного Суду Самсіна в порядку люстрації
Фото: telegraf.com.ua

Вища рада правосуддя звільнила з посади суддю Верховного суду Ігоря Самсіна за порушення вимог щодо несумісності, інформує прес-служба ВРП.

Згідно з повідомленням, Вища рада правосуддя розглянула справу про несумісність роботи щодо Ігоря Самсіна, відкриту за зверненнями Мін'юсту. У результаті суддю ВСУ звільнили з посади за те, що він із 16 вересня 2010 по 11 квітня 2014 року обіймав посаду голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Доповідач з цього питання член Вищої ради правосуддя Наталія Волковицька повідомила, що зазначені у зверненнях Міністерства юстиції України підстави щодо заборони обіймати посаду судді, зокрема порушення суддею вимог щодо несумісності, були підтверджені під час перевірки.

Як повідомлялося, в жовтні 2014 року Самсін пішов у відставку з посади голови ВККС і став суддею Верховного Суду.

Самсіна обрали до складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України рішенням VII з'їзду суддів України від 3 листопада 2005 року, а 30 березня 2006 року на організаційному засіданні комісії - її головою. 16 вересня 2010 року на організаційному засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України його обрали головою комісії.

Згідно із законом "Про очищення влади" Самсін підпадав під люстрацію як чиновник, який працював в часи правління президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram