ГоловнаПолітика

В СБУ прокоментували причетність "Хмурого" до перевезення "Бука", з якого терористи збили MH17

Чи є "Хмурий" російським офіцером у відставці Сергієм Дубинським, в спецслужбі не уточнили.

В СБУ прокоментували причетність "Хмурого" до перевезення "Бука", з якого терористи збили MH17
Фото: bellingcat.com

Особа під позивним "Хмурий" неодноразово фігурувала в перехоплених телефонних розмовах щодо перевезення комплексу "Бук", яким був збитий малайзійський "Боїнг" (рейс МН17).

Про це заявив керівник Апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук, передає УНІАН.

Водночас Ткачук не підтвердив, чи є "Хмурий" російським офіцером у відставці Сергієм Дубинським.

"Наша служба з 2014 року працює в рамках міжнародного розслідування про збиття малайзійського "Боїнга" рейсу МН17", - зазначив він.

За словами Ткачука, вся інформація, яка була отримана згідно з чинним українським законодавством, і докази були надані міжнародній слідчій групі.

"І, зокрема, я можу це підтвердити, що особа з позивним "Хмурий" фігурувала у багатьох перехоплених переговорах терористів, які стосувалися саме доставки в Україну засобів ураження, серед яких установка "Бук". Детальніше я не можу говорити, тому що це матеріали розслідування", - додав Ткачук.

Як повідомлялося, "Нова газета" знайшла у Запоріжжі однополчанина ГРУшника, який керував доставкою "Бука" на Донбас. Російському журналісту вдалося розшукати людину, яка підтвердила, що на записі СБУ про "Боїнг" звучить саме голос російського полковника Сергія Дубинського, якого вважають відповідальним за перевезення "Бука", який збив "Боїнг" MH17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram