ГоловнаПолітика

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Єгипту

Категорично не рекомендується перебувати на півночі і в центральній частині Синайського півострова.

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Єгипту
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від поїздок в Єгипет у зв'язку з погіршенням зовнішньополітичної ситуації в цій країні.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС.

"МЗС наполегливо рекомендує громадянам України переглянути свої плани щодо відвідування Єгипту протягом терміну дії введеного в державі надзвичайного стану і, за можливості, утриматися без нагальної необхідності від поїздок у цю країну, зокрема з туристичною метою", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що таке рішення було ухвалене через активізацію на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, зокрема ІДІЛ.

"Категорично не рекомендується здійснювати поїздки і перебувати на півночі і в центральній частині Синайського півострова, а також у пустельних районах на захід від долини річки Ніл", - підкреслюється в повідомленні.

Тим громадянам, які вже перебувають в Єгипті, потрібно проявляти особливу пильність під час відвідування північного узбережжя Єгипту, столиці країни і дельти річки Ніл, туристичних місць в її долині, на узбережжі Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затока Макаді і Затока Сома), а також південній частині Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

Українцям в Єгипті рекомендують також утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку, які перебувають під охороною і наглядом місцевих сил безпеки. У разі необхідності виїзду за межі місць організованого відпочинку, громадянам варто повідомляти про це адміністрації готелю, рідним або представникам туроператора.

Під час потрапляння в надзвичайні ситуації громадянам України потрібно невідкладно звертатися в Посольство України в Єгипті.

Нагадаємо, в неділю 9 квітня в Єгипті в результаті теракту в християнській церкві в місті Танта загинули 27 паломників. Ще 16 людей загинули того ж дня в результаті вибуху біля церкви в Александрії.

За даними МЗС, в результаті нападів громадяни України не постраждали.

Відповідальність за напади взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram