ГоловнаПолітика

Соболєв прокоментував звинувачення в підробці військової облікової справи (оновлено)

Нардеп назвав заяву Матіоса ознакою професійної некомпетентності.

Соболєв прокоментував звинувачення в підробці військової облікової справи (оновлено)
Фото: dyvys.in

Депутат Верховної Ради Єгор Соболєв (фракція "Об'єднання "Самопоміч") вважає заяву головного військового прокурора Анатолія Матіоса про підробку його військової облікової справи ознакою професійної некомпетентності.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Нардеп зізнався, що після заяви головного військового прокурора не відразу зрозумів, про що йде мова, а тому спробував з'ясувати.

"Думаю, що мова йде ось про що: багато років тому ставав на військовий облік, коли проходив перереєстрацію місця проживання. Якщо не помиляюся, то це був військкомат мого Шевченківського району. Тоді в мене запитали: "Яка у вас військова спеціальність?" Я відповів: "Не знаю, тому що в Збройних Силах не служив". Тоді мені сказали: "То ви ж журналістом працюєте? Давайте ми вас так і запишемо", - розповів Єгор Соболєв.

Депутат нагадав, що з 1995 по 2013 рік працював журналістом.

"Зараз головний військовий прокурор каже: "Фальсифікація. Він готувався до війни і фальсифікував свою військову спеціальність". Військову спеціальність - на військового журналіста. У чому сенс такої "фальсифікації" - не розумію", - сказав нардеп.

Оновлено. Згодом Соболєв опублікував копію виданої у військкоматі довідки.

"Перерив папери, знайшов документ, який мені видали, коли ставили мене на облік у військкоматі мого Шевченківського району Києва у 2005 р. У мене тоді запитували, що я вмію, я відповів, що з 18 років працюю журналістом. У результаті, як видно з довідки, мене записали "Оператором ЕОМ". Думаю, це розшифровується як "електронно-обчислювальна машина". 12 років тому вміння працювати на комп'ютері ще не стало нормою. При чому тут "військовий журналіст" і чому це погано, я так і не зрозумів", - написав Соболєв.

Нагадаємо, напередодні головний військовий прокурор Анатолій Матіос звинуватив Єгора Соболєва в підробці військової облікової справи і звинуватив нардепа у відсутності будь-яких практичних результатів його антикорупційної і парламентської діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram