ГоловнаПолітика

Екс-заступник голови Одеської митниці заявляє, що Саакашвілі вигадав історію з затриманням її на хабарі

"Усе для того, щоб митницю очолила Марушевська".

Екс-заступник голови Одеської митниці заявляє, що Саакашвілі вигадав історію з затриманням її на хабарі

"Грузинська команда приписала мені хабар 50 тис. доларів, щоб віддати митницю Марушевській", - екс-заступник голови Одеської митниці. 

Грузинська команда реформаторів на чолі з екс-головою Одеської ОДА Михайлом Саакашвілі вигадала історію із затриманням на хабарі в розмірі 50 тис. грн у 2015 році, щоб не дати колишньому заступнику голови обласної митниці Ларисі Ареф'євій очолити відомство. Про це вона заявила в інтерв'ю "Главкому".

Ареф'єва стверджує, що 13 жовтня, коли Саакашвілі опублікував у себе на сторінці в Facebook новину про її затримання на хабарі в розмірі 50 тис. доларів, вона пішла з роботи після закінчення робочого дня, і під час обшуку в своєму кабінеті не була присутня. Пізніше Саакашвілі видалив запис, а прокуратура, очолювана близьким соратником екс-голови області Давидом Сакварелідзе, не вручила Ареф'євій навіть підозри.

"Було оголошено конкурс на посаду керівника Одеської митниці, в якому я, маючи на те бажання і оцінюючи свої можливості, хотіла взяти участь. Я подала документи на вакантне місце керівника митниці, в конкурсі також брала участь пані Юлія Марушевська. У Саакашвілі працював помічником Георгій Цхакая, який періодично мене викликав до себе на прийом і пояснював, що це - не моє місце, що мені взагалі не місце в Одеському регіоні, оскільки митницею буде займатися його команда", - згадує Ареф'єва.

При цьому Ареф'єва стверджує, коли вона відмовилася відступити, в пресі з'явилася інформація про її затримання на хабарі. "Опублікована новина була на сторінці «псевдожурналіста» на прізвище Верещагін, але пізніше в пресі інформації про затримання не було, і ні оперативного відео силовиків, ні фотознімків з місця затримання ніхто не опублікував, тому що нічого подібного не траплялося", - говорить Ареф'єва.

Після цих подій нова голова митниці Юлія Марушевська порушила питання про переведення Ареф'євої, і ту перевели на Полтавську митницю.

"Я прийшла на прийом до Марушевської і сказала, що буду працювати, мені нема чого боятися, що всі розуміють, що історія з хабарем - фейк. У мене є запис цієї розмови. Мені довелося вдатися до таких засобів і записати розмову, де Марушевська чітко говорить, що ніяких претензій до мене як до людини і фахівця немає, а це суто політичне питання", - заявляє Ареф'єва. Після того, як її перевели, Одеську митницю фактично очолив Цхакая, а ось після відходу Марушевської та її команди митні збори підвищилися на 30%, що чиновниця вважає показником ефективності роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram