ГоловнаПолітика

НАБУ оголосило четвертий конкурс на посаду голови Одеського управління

Скандальному поліцейському відмовлено в посаді.

НАБУ оголосило четвертий конкурс на посаду голови Одеського управління
Фото: 112.ua

Національне антикорупційне бюро України оголосило черговий, уже четвертий конкурс на посаду голови Одеського територіального управління.

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, повинні протягом 15 календарних днів подати необхідні документи в бюро.

Перший конкурс ще навесні 2016 року виграв перший заступник начальника Одеської митниці Семен Кривонос. Пізніше, однак, з'ясувалося, що він є фігурантом кримінального провадження за вимагання й отримання хабара. Крім того, у нього виявили не задеклароване майно. Через скандал Кривонос відмовився від посади в НАБУ.

У липні було оголошено повторний конкурс, але він не відбувся через відсутність кандидатів, які відповідають вимогам.

У листопаді оголосили третій конкурс, який виграв поліцейський із Вінниці Дмитро Руденко. Але як виявилося, у 2010-2011 рр., коли Руденко був начальником відділу слідчого управління УМВС України у Вінницькій області, він брав участь у кримінальному переслідуванні правозахисника Дмитра Гройсмана. Руденко звинуватив голову Вінницької правозахисної групи в поширенні порнографії і нарузі над державними символами (Гройсман виклав у блозі зображення статуетки чоловіка з ерегованим фалосом, що лежить на Конституції України).

Гройсмана згодом повністю виправдали, але до цього він не дожив, - помер за тиждень до оголошення вироку.

Нагадаємо, що повноваження Одеського теруправління НАБУ поширюються на Одеську, Херсонську, Миколаївську та Кіровоградську області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram