ГоловнаПолітика

Слідство розкрило схему фінансування Глазьєвим одеських сепаратистів

Гроші надходили через асоціацію "Постачальники Митного союзу".

Слідство розкрило схему фінансування Глазьєвим одеських сепаратистів
Сергей Глазьев
Фото: kremlin.ru

Радник президента Росії Сергій Глазьєв міг фінансувати сепаратистів в Одесі та інших регіонах України через асоціацію "Постачальники Митного союзу", випливає з висновків Печерського райсуду Києва від 20 січня.

Головна військова прокуратура попросила суд надати доступ до чотирьох рахунків асоціації "Постачальники Митного союзу" в банку "Індустріалбанк" у рамках справи проти Глазьєва.

"Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний і особа №4 через асоціацію "Постачальники Митного союзу" могли фінансувати дії невстановлених осіб з метою здійснення масових заворушень на території різних областей України, посягання на її територіальну цілісність і вчинення терористичних актів. Зазначене підтверджується інформацією ДКР (департаментом контррозвідки) СБУ та іншими матеріалами кримінального провадження", - сказано в документі.

Суд надав слідчим тимчасовий доступ і дозвіл на вилучення документів, що становлять банківську таємницю, щодо використання цих чотирьох банківських рахунків.

Глазьєва, як зазначено в ухвалі, підозрюють у тому, що з 27 лютого по 6 березня 2014 року, діючи за попередньою змовою з іншими особами та представниками влади РФ, шляхом надання вказівок і розпоряджень по телефону з метою посягання на територіальну цілісність України організовував масові заворушення на території Одеси, а також захоплення будівлі Одеської обласної ради.

22 серпня 2016 року Глазьєва було оголошено в розшук, а 23 серпня суд дозволив його затримання.

Тоді ГПУ оприлюднила телефонні розмови Глазьєва про організацію сепаратистського руху в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram