ГоловнаПолітика

У Порошенка виключили референдум з приводу НАТО найближчим часом

Україна повинна спершу досягти відповідності критеріям Альянсу.

У Порошенка виключили референдум з приводу НАТО найближчим часом
Константин Елисеев
Фото: пресс-служба президента

Референдум з питання вступу в НАТО відбудеться тоді, коли Україна досягне відповідності критеріям Альянсу, роз'яснив заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"Для того, щоб відбувся референдум, потрібні певні умови. І, звичайно, рішення і часові рамки проведення референдуму будуть залежати від виконання всіх умов. І ключова умова - це досягнення Україною достатньої відповідності критеріям НАТО", - сказав він на брифінгу.

Єлісєєв зазначив, що в недавньому інтерв'ю німецькому виданню президент Петро Порошенко підтвердив уже відому позицію, що вирішальне слово про вступ України в НАТО має належати українському народові.

"Саме в цьому контексті слід сприймати той коментар, який дав президент України щодо перспективи референдуму про НАТО німецькому виданню", - додав він.

Нагадаємо, напередодні Порошенко заявив, що оголосить референдум з питання про вступ України в НАТО, але коли саме голосування відбудеться, не уточнив.

Порошенко заявляв про необхідність проведення референдуму з питання вступу України в НАТО ще в листопаді 2014 року. Тоді він наголошував, що плебісцит відбудеться тоді, коли Україна буде відповідати вимогам Альянсу.

У червні 2015 року Порошенко заявив, що референдум про вступ України в НАТО можна буде провести через 6-7 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram