ГоловнаПолітика

Коло претендентів на пост голови Одеської ОДА звузилося до п'яти

Ані Василь Горбаль, ані Євген Червоненко області не очолять. 

Коло претендентів на пост голови Одеської ОДА звузилося до п'яти
Юрий Чижмарь
Фото: ТСН

Нардеп від Радикальної партії Юрій Чижмар, директор держпідприємства "Поліграфічний комбінат" Україна "Максим Степанов, мер Балти Одеської області Сергій Мазур, президент "Міжнародного центру економіки та права" Олександр Ващенко та доцент Одеського регіонального інституту державного управління Олександр Остапенко вийшли до фіналу конкурсу на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації.

Про це свідчать результати перших двох етапів конкурсу (тести і ситуаційні завдання).

Третім етапом буде співбесіда з членами конкурсної комісії з питань вищого корпусу державної служби, за результатами якої комісія визначиться з переможцем або рекомендуватиме провести повторний конкурс, якщо жоден з кандидатів не набере необхідної мінімальної кількості балів.

Серед претендентів, які не вийшли до фіналу, - нардеп від БПП Геннадій Чекіта, екс-міністр транспорту

Євген Червоненко, екс-нардеп від Партії регіонів Василь Горбаль, помічник-консультант нардепа Олександра Пресмана Ганна Тріфан, колишній адвокат Геннадія Корбана, а тепер глава фіскальної служби в Дніпропетровській області Оксана Томчук.

Усього для участі в конкурсі на посаду одеського губернатора подали документи 44 кандидати; до конкурсу було допущено 31 претендента.

Нагадаємо, 7 листопада голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі, який обіймав цю посаду з травня 2015 року, подав у відставку. 9 листопада президент Петро Порошенко звільнив Саакашвілі, а 30 листопада оголосив конкурс на нового голову області.

Нині Одеською областю керує Соломія Бобровська в статусі в.о. Вона була заступником Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram