ГоловнаСуспільствоПодії

Аваков повідомив про спецоперацію затримання "земельної мафії" в Затоці

Слідчі зафіксували понад 50 епізодів злочинів.

Аваков повідомив про спецоперацію затримання "земельної мафії" в Затоці
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Департамент захисту економіки і Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції в суботу, 10 грудня, організували спецоперацію затримання в Затоці (курортне селище в Одеській області) злочинної групи, яка займалася махінаціями із землею в курортній зоні.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у фейсбуці.

За його словами, слідчі зафіксували понад 50 епізодів злочинів банди, на чолі якої стояли представники місцевої ради. Їм закидають організацію фіктивного голосування, замах на вбивство, шантаж естонського інвестора з метою отримання відкату, підпал баз відпочинку і санаторіїв з метою перерозподілу землі під ними, пряме вимагання.

"Сьогодні Департамент захисту економіки і Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції проводять фінальну операцію припинення діяльності злочинної групи, у складі якої, крім чиновників місцевих органів влади, - на жаль - і місцеві судді, і есбеушники, і поліцейські, і прокурори. До операції залучено понад 300 співробітників центрального апарату Нацполіції. Ось як вийшло: від "невинних" маніпуляцій на виборах - до вбивств і розкрадань на десятки мільйонів доларів", - заявив Аваков.

Нагадаємо, на початку 2016 року затримали мера Затоки Василя Звягінцева. Чиновника підозрюють у тому, що у вересні-грудні 2014 року він незаконно вивів із комунальної власності земельну ділянку біля моря площею більш ніж 3 гектари, після чого передав землю в приватну власність, розділивши її між 66 особами.

У вересні за підозрою в замовленні вбивства затримали секретаря сільради Затоки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram