ГоловнаСуспільствоЖиття

Луценко вимагатиме відставки начальника виправної колонії в Житомирській області

Перевірка встановила низку порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства у Райківській виправній колонії №73.

Луценко вимагатиме відставки начальника виправної колонії в Житомирській області
Юрий Луценко
Фото: focus.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко за відставку начальника Райківської виправної колонії №73 в Житомирській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

"10 грудня генеральний прокурор Юрій Луценко в порядку контролю відвідав Райківську виправну колонію № 73 у Житомирській області. У проведенні перевірки діяльності виправного закладу взяв участь начальник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури В’ячеслав Свірець", - йдеться в повідомленні.

З повідомлення випливає, що перевірка встановила низку порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства, зокрема, виявлено факти застосування до ув'язнених заходів дисциплінарного впливу, які не відповідають тяжкості і характеру проступку.

Також адміністрацією виправної установи не забезпечений обов'язковий медичний огляд ув'язнених і персоналу, задіяного в харчоблоках, лікувально-профілактичних та інших роботах.

Засуджені позбавлені доступу до питної води, подачу якої належним чином установа не налагодила.

Крім того, засуджені позбавлені можливості купувати продукти харчування та предмети першої необхідності, асортимент товару в магазині є вкрай незадовільним.

Відсутність належного контролю за засудженими призвела до скоєння ними злісних порушень режиму утримання і злочинів, яких у цьому році скоєно вже три, зокрема вбивства.

"Начальник колонії не мав права допустити такого стану. Це одна з найгірших (колоній), що я бачив. Я думаю, що ми не будемо клопотати, а вимагати звільнення начальника по статті ", - наводить прес-служба слова Луценка.

За його словами, зазначені порушення стали можливими внаслідок неналежного виконання посадовими особами виправної колонії своїх посадових обов'язків.

На своїй сторінці у Facebook Луценко зазначив, що розпочато кримінальне провадження проти керівництва колонії.

Нагадаємо, наприкінці вересня ГПУ провела раптову перевірку колонії біля Бердичева. Виявилося, що ув'язнені позбавлені елементарного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram