ГоловнаПолітика

Адвокат передав ГПУ документи про тимчасовий притулок Януковича в РФ

Свідоцтво про надання тимчасового притулку видане 26 листопада 2015 року.

Адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк передав Генеральній прокуратурі України офіційне повідомлення про статус екс-президента в Російській Федерації.

Копію відповідного документа він також надав агентству РБК-Україна разом із заявою про відмову прийняти підозру у зраді.

Згідно з документом, Віктор Янукович отримав свідоцтво про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації. Воно було видане екс-президенту УФМС Росії в Ростовській області 26 листопада 2015 року на рік. Згодом термін його дії продовжили ще на рік - до листопада 2017 року. Як сказано у свідоцтві, Віктор Янукович перебуває на обліку в Совєтському районі Ростова-на-Дону.

"Свідоцтво про надання тимчасового притулку є документом, що посвідчує особу його власника і підтверджує законність перебування цієї особи на території Російської Федерації, - сказано в документі. - Особа, яка отримала тимчасовий притулок, не може бути повернута проти волі на територію держави своєї громадянської належності (свого колишнього звичайного місця проживання)".

Нагадаємо, законодавство Росії передбачає, що особи, які не є громадянами РФ, не можуть перебувати на її території понад 90 днів поспіль. Екс-президент України Віктор Янукович перебуває в Росії з кінця лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram