ГоловнаПолітика

Голова Харківської ОДА і бюджетний комітет ВР вирішували проблеми регіону в Харкові

Голова Харківської ОДА переконувала народних депутатів виділити більше бюджетних коштів області, наочно демонструючи їм об'єкти, на які підуть гроші з держскарбниці.

Голова Харківської ОДА і бюджетний комітет ВР вирішували проблеми регіону в Харкові

19 листопада вперше у своїй історії Комітет ВР з питань бюджету провів виїзне засідання в Харківській області.

«Проведення в нашому регіоні засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету дозволило нам докладніше донести до народних депутатів України, а також центральних органів виконавчої влади свої потреби і проблеми», - зазначила голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

Під час засідання комітету вона озвучила народним депутатам ключові для розвитку регіону питання і заручилася підтримкою в реалізації проектів розвитку області. Наприклад, керівник ОДА запропонувала народним депутатам залишати на місцевому рівні 5% рентних платежів на використання надр.

«Для Харківської області, де видобувають 40% всього природного газу в Україні, це означає якісне посилення можливостей місцевих бюджетів. А це - створення нової інфраструктури в громадах, ремонт об'єктів соціальної сфери, нові робочі місця і підтримка соціальних програм. Ця ініціатива знайшла підтримку на Раді регіонального розвитку при Президентові України, і розраховуємо, що і Верховна Рада також нас підтримає», - підкреслила Світлична.

Також вона звернулася до депутатів з пропозицією виділити кошти на кілька великих інфраструктурних проектів регіону. У тому числі на завершення будівництва школи на майже 700 місць у Харківському районі (будівлю почали зводити 2016 року і виконали вже близько половини всіх робіт), продовження будівництва метрополітену, капітальний ремонт кількох доріг...

Наступного дня після концерту в новому органному залі Юлія Світлична запропонувала народним депутатам сприяти і подальшому фінансуванню будівництва Харківської філармонії, а саме знайти в держбюджеті кошти для реконструкції великого залу на 800 місць.

«Хочу вас запевнити, що бюджетний комітет буде сприяти вирішенню нагальних проблемних питань області для її розвитку», - підкреслив голова комітету, народний депутат Андрій Павелко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram