ГоловнаПолітика

Чалий: перемога Трампа може прискорити прийняття законопроекту про постачання летальної зброї Україні

Друзів України переобрали в американський парламент.

Чалий: перемога Трампа може прискорити прийняття законопроекту про постачання летальної зброї Україні

Посол у США Валерій Чалий вважає, що перемога республіканця Дональда Трампа на виборах президента США може мати позитивний ефект для України.

Про це він сказав в ефірі телеканалу NewsOne.

"Для нас дуже важливо не втрачати темп з 8 листопада і інавгурації. У нас дуже багато питань, які потрібно розглянути в Конгресі США. Всі ті конгресмени, сенатори - і демократи, і республіканці - які чітко висловлювалися на підтримку України, вони перемагають у своїх округах. Це означає, що в нас великий шанс поборотися за те, щоб, наприклад, Stand for Ukraine (акт на підтримку України), який відкриває можливості для України, було проголосовано і підтримано. І в разі приходу Трампа ці процеси підуть швидше. Чому? Тому що діюча адміністрація намагатиметься виставити такі собі прапорці для того, щоб зберегти певний баланс у країні. І тому в нас є питання, які можуть піти швидше", - сказав він.

При цьому Чалий звернув увагу й на те, що суспільство в США зараз дуже розділене. І американці більше переживають, що відбудеться в їхній рідній країні, а не за кордоном.

"Ми завжди повторювали одну тезу - американська зовнішня політика не може змінюватися дуже різко, вона буде послідовною, незалежно від того, хто прийде в Білий дім. Я вважаю, що це не так. Від президента залежить дуже багато", - додав він.

Нагадаємо, 22 вересня Палата представників Конгресу США одностайно схвалила закон 5094 "Про підтримку стабільності та демократії в Україні", який дозволяє постачати летальну зброю Києву.

Відповідно до встановленої процедури, законопроект має також схвалити верхня палата парламенту - Сенат - і повинен підписати президент США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram