ГоловнаПолітика

Розенблат назвав підвищення мінімальної зарплати обов'язковим для продовження реформ

"Ми змушені йти цим шляхом".

Розенблат назвав підвищення мінімальної зарплати обов'язковим для продовження реформ
Борислав Розенблат
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради з БПП Борислав Розенблат вважає, що підвищення мінімальної зарплати - це обов'язковий крок для подальшого проведення реформ.

Таку заяву він зробив на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Я не буду наперед забігати, але ми напрацювали законопроекти про обов'язкове медичне страхування, про обов'язкове пенсійне страхування... Це неможливо втілити без [підвищення] мінімальної зарплати. Ми змушені йти цим шляхом. Ми повинні платити людям мінімальну зарплату, яка відповідає прожитковому мінімуму. Ми повинні збалансувати з 1 січня зарплату і мінімальний прожитковий мінімум, це дасть людині гарантію, що вона, вибачте, не помре. Тому що на сьогодні вони просто виживають", - сказав депутат.

На його думку, знайти гроші на підвищення "мінімалки" можна, якщо взятися за детінізацію економіки.

"Перше питання - це бурштин. Це мільярди доларів, яких ми просто не бачимо. Друге питання - це гральний бізнес, який сьогодні кришується тими самими правоохоронцями. Легалізація всього незаконного бізнесу - це запорука того, що ми знайдемо ці гроші. Якщо ми будемо чекати, поки бізнесмени самі почнуть платити зарплату по-білому, це довго чекати. Це рішення принципове", - вважає Розенблат.

Він також розкритикував думку багатьох підприємців, які заявляють, що їхній бізнес стане нерентабельним після підвищення "мінімалки".

"Сьогодні у мене вже є дзвінки від підприємців, які кажуть: "Що це діється? Та ми будемо підприємства закривати, тому що нам це невигідно". Знаєте що? Усім невигідно. Невигідно платити податки, але як утримувати армію, як утримувати Пенсійний фонд?" - сказав народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram