ГоловнаПолітика

Порошенко розповів американцям про затримання 22 російських десантників у серпні 2014 року

Раніше офіційно повідомляли про 10 військовослужбовців ЗС РФ

Порошенко розповів американцям про затримання 22 російських десантників у серпні 2014 року

Президент Петро Порошенко в інтерв'ю американському телеканалу CNN заявив, що українські військові в серпні 2014 року затримали 22 російських десантників.

"Голова держави також навів приклад, коли українські військові в серпні 2014-го затримали 22 російських десантники, відповідаючи на запитання про те, що росіяни, включно з президентом Росії, часто говорять, що "їх немає в східній Україні", - повідомляють на сайті президента.

"Ми показали їх усьому світові. Їхні батьки просили мене як президента про помилування і їхнє повернення. Наприкінці дня, коли ми показали їхні танки, права, уніформу, російське керівництво заявило, що ці люди загубилися..." - сказав Порошенко.

Він наголосив, що ці особи не "загубилися", а пройшли вглиб території України на 72 кілометри, вбивали українських солдатів і мирне населення, здійснюючи наступальну операцію. Такі дії президент назвав агресією. Порошенко також зазначив, що ці дані підтверджені свідченнями російських військових у суді.

Зараз же, за даними Порошенка, в окупованих районах Донбасу перебуває понад 700 російських танків 1250 артилерійських систем, більш ніж 1000 БТРів і 300-т систем залпового вогню.

Нагадаємо, 25 серпня 2014 року поблизу Дзеркального Амвросіївського району Донецької області (понад 15 кілометрів від кордону з Росією) українські силовики затримали 10 військовослужбовців 331-го полку 98-ї Свірської дивізії Повітряно-десантних військ ЗС Російської Федерації. 30 серпня їх обміняли на 63 військових Нацгвардії України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram