ГоловнаСуспільствоПодії

Затриманих російських десантників обміняли на нацгвардійців (оновлено)

"Заблукалі" військові вже в Росії

Затриманих російських десантників обміняли на нацгвардійців (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Україна відпустила затриманих російських десантників.

Про це заявив заступник командувача ПДВ Росії Олексій Рагозін, пише "ИТАР-ТАСС".

"Переговори були дуже непростими. Однак здоровий глузд узяв гору і все закінчилося добре. Найголовніше - всі хлопці тепер з нами, в Росії", - сказав він.

У зведеннях РНБО зазначається, що дев'ять російських десантників виїхали до Росії, тоді як у зворотному напрямку вирушили 63 військовослужбовці Нацгвардії, які 27 серпня були змушені перейти кордон до Росії без зброї під тиском сил бойовиків. При цьому речник РНБО Андрій Лисенко зазначив, що називати це обміном не цілком коректно, оскільки Україна і Росія не перебувають у стані війни і полонених у країн немає.

"Вчора близько 9 години вечора на пункті пропуску "Гоптівка" Харківської області російській стороні передали 9 десантників Збройних сил РФ, яких було затримано на території України. Після цього о 3 ночі від російських прикордонників прийнято 63 військовослужбовців Нацгвардії України", - йдеться на сайті інформцентру РНБО.

Лисенко зазначає, що Україна проявила добру волю, вирішивши не судити російських десантників.

Нагадаємо, 25 серпня поблизу Дзеркального Амвросіївського району Донецької області (понад 15 кілометрів від кордону) загальна оперативна група Збройних сил України та СБУ затримала 10 військовослужбовців 331 полку 98 Свірської дивізії Повітряно-десантних військ ЗС Російської Федерації.

У Міноборони РФ потім заявили, і це підтвердив президент РФ Володимир Путін, що військові "випадково" зайшли в Україну, не помітивши кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram