ГоловнаПолітика

"Азов" закликав Кличка провести інвентаризацію всіх будівництв

В іншому випадку організація буде виступати за дострокові вибори.

"Азов" закликав Кличка провести інвентаризацію всіх будівництв
Фото: Макс Требухов

Цивільний корпус "Азов" закликав мера Києва Віталія Кличка провести інвентаризацію всіх об'єктів будівництва, які розташовані у столиці.

Заява, що з'явилася на сайті організації, пов'язана з конфліктом навколо будівництва на вулиці Святошинській. Там компанія "Київміськбуд" намагається побудувати 25-поверхову висотку на ділянці, яку місцеві жителі використовують для паркування. "Азов" взяв участь у протистоянні та вигнав представників забудовника з цієї території.

"ЦК АЗОВ вимагає від керівництва та депутатів Київради, та персонально від міського голови В.Кличка, негайно на позачерговому засідання розглянути проблеми будівництва нових об'єктів, при ухваленні рішення про будівництва яких були проігноровані інтереси мешканців прилеглих будинків, чи зведення яких може зменшити території рекреаційних зон та зон відпочинку", - йдеться в заяві.

В іншому випадку "Азов" погрожує ініціювати дострокові вибори Київради і мера столиці.

Нагадаємо, п'ятого, шостого та восьмого вересня на святошинському будівництві сталися зіткнення. Під час останнього з них будівництво було захоплено, представники забудовника втекли.

"Київміськбуд" наполягає, що в 2014 році спірна ділянка була відведена Київською міською радою для будівництва житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями. 20 березня 2015 року був укладений договір оренди строком на три роки, а 4 вересня 2015 року Держархбудінспекція видала дозвіл на будівництво.

Однак спроби розпочати будівництво викликали невдоволення місцевих жителів. За їх словами, на цій земельній ділянці повинен бути дитячий садок. Зараз там паркують машини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram