ГоловнаСуспільствоПодії

На Святошино знову почалися зіткнення на будівництві "Київміськбуду" (оновлено)

З-за паркану будівництва летить каміння, є постраждалі.

У Києві в Святошинському провулку знову почалися зіткнення на будівництві "Київміськбуду", який збирається звести 25-поверхівку на території, яку місцеві жителі використовують як парковку.

Фото: azov.press

Активну участь беруть люди в футболках громадянського корпусу "Азов".

Як повідомляє кореспондент LB.ua, з-за паркану будівництва в них летить каміння, є постраждалі.

Поліція стоїть осторонь і нічого не робить.

Фото: azov.press

Оновлення. В результаті зіткнень є кілька постраждалих. За неофіційною інформацією, один з них потрапив у реанімацію. Також близько 20:00 евакуйовано пораненого, у якого сильно розбита голова. Йому влучили в голову ще на початку зіткнень, але вивести постраждалого з двору, де відбуваються події, вдалося тільки через кілька годин.

Біля будівництва працюють парамедики Червоного Хреста, які розгорнули польовий медпункт.

На місці подій перебувають нардеп Олег Петренко (БПП) і начальник столичної патрульної поліції Києва Зозуля.

Оновлення. У поліції повідомили, що в результаті зіткнень троє людей отримали поранення, одного протестуючого затримано.

Місцевим жителям вдалося прорватися на парковку, територія якої вся в ямах, також є невеликі осередки займання. Вони намагаються розрізати огорожу, щоб дістатися до машин, і намагаються звести барикаду.

Нагадаємо, 5 вересня в Києві невідомі побили місцевих жителів через спірну територію в Святошинському провулку, де "Київміськбуд" має намір будувати 25-поверховий будинок на одну секцію. 6 вересня зіткнення продовжилися, в результаті були затримані кілька десятків людей.

Компанія відзначає, що в 2014 році спірна ділянка була відведена Київською міською радою для будівництва житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями. 20 березня 2015 року укладено договір оренди терміном на три роки, а 4 вересня 2015 року Держархбудінспекція видала дозвіл на будівництво.

Однак спроби почати будівництво викликали невдоволення місцевих жителів. За їх словами, на цій земельній ділянці повинен бути дитячий садок.

Зараз там місцеві жителі паркують свої машини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram