ГоловнаПолітика

Порошенко проведе урок в ліцеї Богуна

Президент України спробує себе в ролі педагога.

Порошенко проведе урок в ліцеї Богуна
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко в п'ятницю проведе урок у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна.

Про це повідомив на брифінгу заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко.

"Заплановано проведення Президентом України уроку мужності у військовому ліцеї імені Богуна, який буде присвячено урокам Крут і зв'язку між подвигом героїв Крут і сучасністю", - розповів він.

Урок транслюватимуть у всіх військових навчальних закладах.

Павленко зазначив, що також з нагоди Дня пам'яті героїв Крут відбудеться церемонія покладання квітів на Аскольдовій могилі в Києві, де були поховані деякі з героїв тих подій.

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова і загоном київських студентів і бійців вільного козацтва, який налічував близько чотирьох сотень осіб.

Для перебігу військових дій бій вирішального значення не мав, та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяки героїзму української молоді. Особливо вразило сучасників поховання юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків - 27 осіб тоді були страчені.

У бою під Крутами захисники української державності отримали переконливу військову перемогу. Наступ противника зупинили і здійснили організований відступ, руйнуючи за собою шляхи і мости. Російсько-більшовицькі солдати втратили боєздатність на чотири дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram