ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

До порядку денного включено понад 50 питань

Верховна Рада сьогодні розгляне направлення до Конституційного Суду допрацьованого президентом законопроекту №3524 про внесення змін до Конституції в частині правосуддя, що передбачає збереження права парламенту висловлювати недовіру генеральному прокурору.

Про це йдеться у порядку денному засідання парламенту.

Також планується включити до порядку денного законопроект №3812, яким пропонується передбачити в регламенті норму, згідно з якою ухвалений у першому читанні і не розглянутий в цілому на наступній черговій сесії проект змін до Конституції можна розглядати на наступній після неї черговій сесії, а також №3700, яким пропонується дозволити виключення кандидатів у депутати парламенту з виборчого списку партії в тій його частині, де за підсумками голосування такі не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі.

Також у першому читанні депутати розглянуть законопроект №3097 про забезпечення розрахунків перед Національною атомною енергогенерувальною компанією "Енергоатом", що передбачає продовження мораторію на ініціювання банкрутства компанії до 1 січня 2017 року.

У другому читанні парламентарі розглянуть законопроект №3084 про створення Українського інституту книги, а в першому - №3081 про створення державної установи "Український інститут кіномистецтв", яке займатиметься питаннями контролю і фінансування виробництва фільмів з коштів державного бюджету та відрахувань від операторів лотерей.

До порядку денного також включено законопроекти №3465 про дозвіл правоохоронцям проводити заочне розслідування проти оголошених у внутрішньодержавний розшук осіб, №3224 про ID-картки, які підтверджують громадянство, особистість або спеціальний статус, і №2847 про спрощення порядку отримання українського громадянства іноземцям та особам без громадянства, які проходять військову службу за контрактом у Збройних силах.

Також у порядку денному є законопроекти про дострокове припинення повноважень деяких парламентарів, про надання згоди на затримання та арешт народного депутата України (кого саме не уточнюється, але, ймовірно, мова йде про Сергія Клюєва). Вони не мають номера і тексту. Також Раді необхідно підтвердити позбавлення мандата Бориса Філатова і питання звільнення суддів.

Загалом до порядку денного на четвер включено понад 50 питань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram