ГоловнаПолітика

Порошенко закликав депутатів підтримати зміни до закону про заочне засудження

Винуватих у жертвах на Майдані необхідно притягти до відповідальності

Порошенко закликав депутатів підтримати зміни до закону про заочне засудження
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів підтримати технічні зміни до закону, що дозволяють застосовувати процедуру заочного засудження для осіб, яких не розшукує Інтерпол.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови держави.

"Ті, хто втік до Російської Федерації - країни-агресора, з тих чи інших причин не був включений у розшук Інтерполу. Таким чином через ці технічні механізми вони отримали індульгенцію від справедливого покарання за вчинення злочину", - заявив Президент під час зустрічі з керівниками парламентських фракцій і депутатських груп.

Петро Порошенко закликав підтримати запропоновані зміни для притягнення винуватих до відповідальності.

"Внесення змін технічних до закону про заочне правосуддя дає можливість відновлення справедливості", - зазначив Президент.

Він також додав, що зібрані слідчими органами України та прокуратурою докази повинні бути негайно передані до суду.

"Через прозорий механізм судового процесу злочинці, в тому числі за невинні жертви на Майдані, повинні бути притягнуті до відповідальності", - наголосив голова держави.

Нагадаємо, 25 грудня 2015 року Верховна Рада не набрала достатньої кількості голосів, щоби спростити процедуру заочного засудження і дозволити застосовувати її до тих підозрюваних, яких Інтерпол відмовляється оголошувати в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram