ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради

У порядку денному - бюджет на 2016 рік

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання.

У порядку денному - проект державного бюджету на 2016 рік (№3000), проект змін до Податкового кодексу (№3688) і пов'язані з ухваленням держбюджету законопроекти.

Спочатку депутати повинні визначитися щодо вже обговорених законопректів - проекту змін до Податкового кодексу та бюджетних законопроектів №3627 про обов'язкове перерахування державними підприємствами до бюджету щонайменше 30% від річного чистого прибутку, №3628 про дозвіл розкриття банківської таємниці за запитом Міністерства фінансів для перевірки даних громадян, що надаються при оформленні соціальних виплат, і №3533 про скасування введеного з 2015 року додаткового імпортного збору 5-10%.

Розгляд держбюджету-2016 заплановано на 17:00.

Нагадаємо, Верховна Рада закрилася в середу, так і не зумівши ухвалити жоден бюджетний законопроект, необхідний для продовження фінансової допомоги з боку західних кредиторів.

Якщо Рада не ухвалить бюджет, узгоджений з МВФ, фонд зупинить кредитну програму, в рамках якої Україна отримала вже 6,7 млрд доларів. Це автоматично зупинить всі інші кредитні програми з боку кредиторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram